Terminkalkulator.com » Bli gravid

Når kan man ta en graviditetstest?

Ved å ta graviditetstest for tidlig etter unnfangelsen kan åpenbart føre til falsk negativ test. De fleste graviditetstester er ikke nøyaktige før et par dager før forventet menstruasjon. Noen graviditetstester kan gi svar en uke før forventet mens, en av disse er graviditetstesten fra RFSU.

En trygg tidlig graviditetstest

RFSU graviditetstester kan tas allerede 6-15 dager etter befruktning.


Når man har aktivt forsøkt å bli gravid en stund så kan det være litt frustrerende å vente så lenge, men kan teste tidligere, på morgen urin, men man må være forberedt på at testen slår ut som negativ tiltross for at man faktisk er gravid.

En av utfordringene med graviditetstester er at alle kvinner er forskjellige. Når eggløsningen faktisk er, og hvor raskt det befruktede egget fester seg i livmor halsen varierer en del fra kvinne til kvinne. Hvor store utslag det blir på hormonet hCG varierer også en del.

Det er også viktig å forstå hvordan en graviditetstest fungerer. En graviditetstest måler mengden av hormonet hCG i urinen. Forskjellige tester kan ha ulik sensitivitet slik at ved tidlige målinger kan en test være positiv og den andre negativ. Det er svært sjelden at en test slår ut som positiv uten at man faktisk er gravid.

En av de mest nøyaktige testene som er tilgjengelig i Norge er produsert for RFSU. Dennes fås kjøpt i enkelte dagligvare butikker eller kan bestilles på nett. Nettbutikker slik som Ellos selger testen for langt under normal veiledende pris.

18 kommentarer »

 • Student skrev:

  Hei. Jeg driver og studere på skolen akkurat nå ang svangerskap så har jg bare noen spørmål som jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg å få et svar på? HVa helsesestasjonen gjør for nyfødte og dere mødre?
  Hvilke undersøkelser gjøres ved 6- ukkers kontroll?
  Hvorfor er amming så viktig?
  Hvilke rettigheter har man etter fødsel?
  Hvilke sosiale rettigheter har en gravide?
  Hvorfor er det så viktig at man går til jevenlig kontroll gjennom svangerkapet?
  Hvilke undersøkelser gjøres ved svangerskapskontroll?

  Takk på forhånd

 • undre27 skrev:

  Hei
  Jeg var seksuelt aktiv for 3måneder siden i 8dager. Det var uten prevensjon. Jeg hadde da gått på p-piller i 1 1/2måned, men hadde slurvet veldig. Og bare tatt di hver andre og tredje dag. Og det samme gjalt under den perioden med seksuelt samvær. Jeg sluttet på p-pillene 2dager før siste samleie. Jeg har nå gått opp 10cm øve bysten, 12cm øve midjen, 6cm øve magen(målte første gang en måned ette eg hadde vært med ham), 5cm øve hofter/nedre del av magen. Men ingenting på vekten. Jeg har vært veeeldig sliten og trøtt. Og har vært plaget med kramper i magen. og har ømme bryster. Og har i 2mnd hatt lysehvit væske fra brystene. Jeg har tatt to negative tester. Og har hatt mensen hver måned. Men de tre månedene etter jeg var sammen med ham har de bare vart i 2dager per, mot normalt 5dager. Hvordan høres dette ut? Jeg var hos gynekolog og fikk vite at livmoren min lå veldig langt nede(dette er 4år siden). Og jeg har brede hofter. Men er normalt slank. Så jeg kan ikke kjenne noe spesielt. Men magen min er hard i området nedenforbi magen. Og er 14cm fra navlen til skambeinet.. Legen synes ikke det var vits i og se på det siden jeg hadde tatt graviditetstester og de var så sikre. Jeg satt i boblejakke da jeg snakket med henne, men alikevel sa hun at det var nok bare økt væskeansamlinger i kroppen. De siste fem dagene har jeg gått opp 1cm rundt bysten, 2cm rundt midjen, 3,5cm rundt magen, 1cm øve hofter/nedre del av magen. Har vært voldsomt svimmel også..
  klem.
  kan jeg være gravid likevel??

 • Anita skrev:

  Hei!

  Jeg mistenker at jeg kan være gravid. Har hatt mye vondt i magen, både «vanlig» magesmerte, og smerte i nedre del av magen, rett ovenfor kjønne. Tok en graviditetstest 1-2 dager etter jeg hadde mens(tror kanskje at det er spottblødinger)tok en graviditetstest og den var negativ. Kan jeg være gravid? Fungerer testen etter mens?
  Hvis jeg er gravid er jeg 2-3 mnd på vei.. Går på p-piller.

 • Maria skrev:

  <hei
  Jeg hadde sex med mannen min og vi brukte ikke prevensjon og jeg har mistenke at det var denne uken jeg hadde eggløsning. vet noen hvor lenge jeg bør vente før jeg tar eg graviditetstest???

 • Karina skrev:

  det sies at om man tester dagen en forventer mens skal den være 99%sikker. noen tar det lenger tid på pga HCG nivået varierer fra kvinne til kvinne. noen kan også få pos.svar noen dager før ventet mens.

 • Ami skrev:

  Hei.

  Det er nå to uker siden jeg forventet mens så lurer derfor på om jeg kanskje kan være gravid? Har tatt en test, men denne viste negativ!
  Kan jeg fremdeles være gravid? Å er det noen tester som er mere sikre enn andre? Og hvor sent kan jeg evt teste posteivt? Altså hender det at noen ikke tester postiv før flere mnd uti svangerskap?
  Har litt ømme og såre bryster, men det hender det jo jeg har før jeg får mens.
  Venter på svar!

 • MOrtu skrev:

  Jeg tror muligens at jeg kan være gravid. Har en del symptomer til det, men har gått på p-piller, men var slurvete et par dager før jeg og kjæresten min hadde samleie. Men tok to dagen etter som det stod at jeg skulle gjøre hvis jeg hadde glemt å ta en pille i uke 3 + at det stod at jeg dagen etter det skulle starte med et nytt brett med store piller.
  Da stod det ingenting om at jeg måtte vente i 7 dager før jeg kunne være 100% sikker igjen, så vi hadde ubeskyttet samleie 4 dager senere.

  Er det noen som helst mulighet for at jeg kan være gravid da?

 • Zaza skrev:

  Om man er slurvete med p-pillen så åpnes det et «vindu» for hvor du faktisk kan bli gravid på prevensjon. Man skal nok vente en uke etter man har startet på pillen sånn at du er sikret førstegang. Som sagt slurvete= er en mulighet for det.
  Mange mener jo at man ikke blir gravid så lenge man går på p-pillen, MEN!! det gjelder jo bare dem som er flinke å ta den samme tid hver dag;)
  DE som har blitt gravide på p-pillen er bare dem som ikke er så nøye på det, og tror at fordi de har tatt piller andre dager før så gjør det ingenting å glemme en eller to..

 • Lise skrev:

  Hei!

  Jeg bare lurer på hvor vanlig det er å ha menstruasjon etter samleie hvis man er gravid? Jeg har ingen tydelige symptomer, men hadde samleie der kondomet sprakk, og tok angrepille dagen etter, innen de 12 timene, men er bare livredd for å være gravid uten å vite det.

 • Emilie skrev:

  Jeg har gått på p-sprøyte i ca 2 år og nuvaring i 1 mnd nå. Men har ganske store smerter nederst i magen og små blødninger innimellom. Veldig ømme bryster,mye kramper overalt i kroppen og veldig mye svimmel og kvalm, uggen i magen. Også har utfloden min blitt tykk. Mange ting med kroppen min som ikke er riktig. Har ikke hatt menstruasjon siden jeg startet med p-sprøyta, men eggløsningen fungerte som normalt. Er det mulig at jeg kan være gravid? Eller kan alt dette forklares som bivirkninger av nuvaringen? Vil det da eventuelt være mulig å få bekreftet en graviditet med en vanlig test selv om jeg har alle disse ekstra hormonene i kroppen? Setter veldig pris på svar så fort som mulig, takk.

 • Ellen skrev:

  Lise: Om det var like etter samleiet kan jo dette komme av at deler av jomfruinnen har sprukket (ved mindre du har vært seksuelt aktiv godt lenge da såklart), ellers er det faktisk flere gravide som har mensenlignende blødninger de første mnd, selv om de er gravide.
  Om du tok angrepille i løpet av tolv timer er du nesten garantert ikke gravid. Disse ødelegger mulighetene for egget til å feste seg i livmoren, og forhindrer altså at det utvikles. Egget ‘sklir’ ned, da angrepillen har stoffer som gjør at det ikke festes.

 • Maria skrev:

  Hei! Jeg håpe noen kan svare meg så fort som mulig! Jeg lurer på hvor lang tid det tar før mange merker symptomene fra man har hatt samleie til symptomene begynner å kjennes? det er sikkert veldig stor forskjell fra person til person.. Men sånn ca. Tar det noen dager? uker?
  Også lurer jeg på: Kan det være et symptom at man små blør uken før man skal ha menstrasjon??

 • Elisabeth skrev:

  Jeg har tatt 4 testet posetive, å to negative??? Jeg tok forsjellige testet, men di to som slo ut negativt er av typen cb med ukesindikator:/ det er forsatt 5 dager til jeg skulle hatt mens, kan den slå ut posetivt om man ikke er? Frustrert å spent samtidig her:s

 • Kari skrev:

  jeg lurer på om det er veldig viktig akkurat når man tar graviditetstesten? har ikke hatt mens på 2 måneder og kanskje mere i og med at jeg har hoppet over litt med ppiller, så er derfor veldig spent på å ta en test fortest mulig.

 • Heidi skrev:

  Hei!
  Har tatt en gravidtest, også glemte jeg å ta på hylen. Har det noe å si? Eller må jeg ta en ny test… Den viste bare 1 strek, så den viste at jeg ikke var gravid.

 • Malin,englemamma skrev:

  Hei.
  jeg tok ut hormonspiralen etter 2 år. 15.05.11 fikk jeg den. Jeg og min kjære hadde oss dagen etter ca.. jeg har/er kvalm enda. men er usikker på om jeg er gravid eller ikke . når jeg testet meg fikk jeg negativ..
  jeg regnet ut at jeg har eggløsning nå så når kan jeg teste meg igjen ?

 • Kristine skrev:

  Hei, jeg har gått på p
  Pillen Loette siden 2012 og jeg har hatt et aktivt sexliv med typen min i disse årene.
  Siste menstruasjon blødde jeg veldig lite og det var ikke samme som de forrige menstruasjonene.
  Jeg skulle begynt å blø for 2 uker siden og mensen er fortsatt uteblitt. Jeg tok en test i forrige uke som var negativ, men jeg har kjent litt murring som kan minne om menstruasjon. Jeg var kvalm og hadde brekninger uten som varte i 3 dager. Jeg har ikke vært kvalm etterpå og jeg har ikke hatt ømme bryst ennå.
  Jeg sluttet å ta p.pillen for 5 dager siden i samråd med min lege.
  Ellers går jeg på Lamictal hver dag og kveld mot epilepsi, men det to pillene skal gå i lag uten at de svekker hverandre.
  Hva tenker du/dere.
  Hilsen Kristine.

 • Rosalita skrev:

  adding it up with your adsense imocne you can start to build some nice imocne streams.here’s a new one if you look into, you can add your blog to kindle. your blog can be published on kindle and it is very possible you can create some imocne through

Gi din kommentar!

Skriv kommentaren din i skjemaet nedenfor, eller send etttilbaketråkk fra ditt eget nettsted. Du kan også følge kommentarenesubscribe to these comments via RSS.

Oppfør deg pent. Skriv på norsk, svensk eller dansk. Hold deg til tema. Ikke alle kommentarer blir publisert og noen kommentarer blir redigert før publisering.

Du kan bruke følgende HTML tagger:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dette nettstedet bruker Gravatar. For å få fin personlige avatar, registrer deg for denne tjenesten på Gravatar.