Terminkalkulator.com » Featured

Gravid uke for uke

Første trimester


Er jeg gravid?

Første trimester er det mest kritiske i svangerskapet, med størst risiko for spotanabort. Dette er fordi alle organer dannes i løpet av disse tolv ukene.

Andre trimester

 


Gravid i andre trimester

I andre trimester begynner fostret å ligne mer og mer på en nyfødt og vil etterhvert kunne høre lyder
og lære seg å kjenne igjen mors stemme.

Tredje trimester


Kvinne i tredje trimester

I tredje trimester skal fostret vokse. Magen kan være stor mot slutten av svangerskapet, mange ser derfor frem mot fødselen.

5 kommentarer »

 • Hege skrev:

  Ifølge terminkalkulatoren er jeg i uke 26, men da jeg skulle inn for å lese litt om uke 26 så finner jeg den ikke..det hoppes rett fra mors uke 25 til mors uke 27, mens barnet bare blir 1 uke eldre…det må da være feil??

 • admin (author) skrev:

  Takk for at du meldte i fra om dette. Feilen er rettet, lenken har nå riktig tekst.

 • Helene skrev:

  Hei
  Jeg er gravid i uke 12. Var hos legen i uke 5 for å ta blodprøver + urin. Ringte helsestasjonen for å bestille svangerskapskontroll. De sa det ikke var vanlig før i uke 24. Leser her at det bør skje i uke 12. Teller ikke det for meg da, siden jeg var hos lege i uke 5?
  Helene

 • admin (author) skrev:

  Det normale er at man har første svangerskaps kontroll omtrent i uke 12, du skal også ha tilbud om en ultralyd undersøkelse omtrent i uke 18.

 • Marita skrev:

  Hei. Er det større/mindre sjangse for svangerskapsforgifting og spontanabort når man er 14 år enn de voksne om du skjønner? Er det noe man må passe mer på når man er så ung?

Gi din kommentar!

Skriv kommentaren din i skjemaet nedenfor, eller send etttilbaketråkk fra ditt eget nettsted. Du kan også følge kommentarenesubscribe to these comments via RSS.

Oppfør deg pent. Skriv på norsk, svensk eller dansk. Hold deg til tema. Ikke alle kommentarer blir publisert og noen kommentarer blir redigert før publisering.

Du kan bruke følgende HTML tagger:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dette nettstedet bruker Gravatar. For å få fin personlige avatar, registrer deg for denne tjenesten på Gravatar.